Saturday, October 20, 2012

seOUL of asia {day 2-nite}

i'm back to cont merapu abt my vacation trip...ahaks..ahaks..utk kenangan diri sdiri n sapa sudi baca...u r welcome dear!! sharing is caring.

so slpas siap solat maghrib n isyak kami bgerak kuar..our destinasi for tonite is NAMSAN TOWER. actually mlm pertama sampai dah tuju ke sana tp kami sesat..n krn kaki dah sakit..maka hasrat dibatalkan. berdoa kali ni arah tuju kami betul..kami begerak ke subway..n turun di myeondong st n kuar thru exit 3. kami jln skit ke depan n tunggu for free bus ride ke namsan cable car st...if u want to walk..u r welcome but make sure u hv an enuf energy n strong leg coz its a long road to go n its climbing beb!! fuuh..

e' bus ride took only 5 min to reach there..n kami kuar beli tiket which cost us KRW12,600 round trip for two person. well naik cable car mrk mmg x der seat coz dlm 5 min camtu jer dah sampai atas..view frm inside cable car pandang ke bwh city mrk pun cantik...begemerlapan warna neon gitu.

DSC_0409DSC_0593DSC_0597

DSC_0600DSC_0604

e’ pavillion

sesampai kena daki skit anak tangga ke pavillion..byk kerusi n mata anak tangga sbagai kaw utk melepak, maka ramai ler yg mlepak menghirup udara mlm...cuaca agak sejuk. me n mr hub brehat di mata tangga mengadap namsan tower n bergambar seketika di kaw sekitar sblum disajikan dgn tayangan laser lampu di tiang namsam tower...wow so impressed...masing2 tercengang mendongak kpala ke arah tiang tower melihat aksi tayangan cartoon character thru pancaran laser..it last for about 10min show. superb..

DSC_0605DSC_0606DSC_0608

adjust

habis tayangan kami bgerak utk melaksanakan misi CHENTA kami..bleh?? haha..kan kat sini terkenal dgn love pad lock..maka me n mr hub dr m'sia pun ada talk about this place n nak ltak juga our love pad lock scara bgurau.....n actually saja utk suka2 tp x sangka mr hub betul2 pi beli 2 pad lock utk kami siang sblum berlepas. so buat jer ar...x der pasang niat apa2 pun. tercari2 mana dia kaw padlock awal2 yg slalu nampak dlm drama2 tu...pad2lock tu digantung kat tepi pagar bkn mcm pokok..oleh krn x mau buang masa kami gantung trus pad lock kami disitu...lpas tu baru berjalan di kaw sekitar n baru only realize di atas plantar tinjau bah atas..disitu lar permulaan love pad lock...lorrrr....

DSC_0623DSC_0624DSC_0626DSC_0628

pd pad lock2 ni kebanyakkannya tertulis something..mcm wish cinta gitu..tp  our pad lock is juz a pad lock, what we wish for our love n marriage is deep inside our heart..ALLAH only knows.

DSC_0635DSC_0637

btw kami x masuk ke dlm tower coz it will cost us some more to enter in..so berjln di sekitar jer..melihat n enjoy suasana mlm di KOREA!! hehe..snang kata kat sini tempat lover memadu kasih n spend time..mkn2 n lepak…coz bah dlm restoran ni ada lg satu trend lover – love magnetic wall…beli magnetic pad n tulis ayat2 cinta n lekat pd one of e’ wall yg mrk sediakan..huhu..sungguh ler org korea ni romantik2 bagai Red heart

DSC_0632

selesai berehat n enjoy suasana mlm , kami decide utk pulang…kalau td naik now turun plak..ok ler..x trasa sakit kaki tu ( I guess cuaca dingin di seoul buat kaki trasa sakit all e’ time…really it affect my mood to walk around Annoyed, but not for mr hub). even dah 10 mlm masi ramai yg nak naik ke tower..mungkin coz esok sabtu..weekend LOL.

DSC_0648DSC_0653DSC_0659DSC_0664

our free ride

kami terpaksa tunggu around 10min for e’ free bus ride otw back…coz x tau timetable bus tu. so slamat tinggal namsan tower..mau brehat atas katil n tidor…esok masih ada.

to be CONT…..

1 comment:

  1. wah seronoknye.ni la tempat2 yg anak dara akak nak pegi

    ReplyDelete