my style of making bread pudding – ez n faster!!
tlur 2 biji, mentega 2 sudu besar, gula perang 1 sudu besar (mau manis..taruk lbih skit ler), 2 sudu besar tepung jagung, 1 sudu besar susu pekat.
masukkan dlm blender smua bhn2 td..n kasi blend sampai jd mcm sblah tu yer…btw masukkan sgelas air juga.
roti dicarik2 halus / kasar..terpulang pd individu..actually roti dah expired pun ok as long as disimpan dlm fridge…n then tabur kismis hitam..kasi ceria n kow..(coz i lurve kismis a lot!!) loyang ni kasi sapu mentega skit..supaya x mlekat n snang nak kuarkan puding tu nanti.
kmudian tabur adunan yg di blend td ke dlm loyang berisi roti…bakar samapai jd kekuningan…dlm 1hr kot..coz oven biasa2 jer…suhu 150c..nak tau dah masak ke blum, tlg cucuk dgn lidi di bah tgh yer…
sudah SIAP!!!! mkn utk minum ptg….
No comments:
Post a Comment